Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane z farszem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 2 sztuki
masło
sól
pieprz
ser żółty
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane z farszem pieczarkowym

Ziemniaczki gotujemy w łupinach. Obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek, Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę ścieramy na drobnej tarce, doprawimy i podsmażamy na oleju. Kiedy przestygnie dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy połówki ziemniaków. Posypujemy startym na tarce serem. Pieczemy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak