Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po 20 dag białej i czerwonej
fasoli, soczewicy i żółtego
40 dag mrożonego groszku
6 cebulek dymek
4 marchewki
10 dag selera
1/2 pęczka natki pietruszki
6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu
4 łyżki francuskiej musztrady
3 ząbki czosnku
sól,p ieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Oddzielnie namoczyć na noc groch i fasolę, następnego dnia ugotować wszystko w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania posolić, osączyć. Soczewicę gotuj do miękkości ok 1 godz., odcedź. Groszek wsyp na osolony wrzątek, gotuj ok 8 minut, osącz. Cebulki i marchewki obierz, pokrój na plasterki. Seler pokrój w kostkę. Przygotowane składniki wymieszaj, dodaj posiekaną natkę, polej oliwą wymieszaną z octem i musztardą NAstępnie dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek16 14.10.2010 14:45
na pewno dobre trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak