Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z kluskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość
marchew 3-4 szt
seler
czosnek 4 szt
mąka 1 szkl
ziemniaki 1 kg
śmietana 18-procentowa
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z kluskami

Ugotować wywar z kością,marchewką i selerem,liściem laurowym i zielem.W między czasie ziemniaki zetrzeć.Dodać do nich mąkę,jajka.Wymieszać dokładnie.Doprawić solą.
Gdy wywar będzie gotowy brać łyżką przygotowane ziemniaki i kłaść na gotującą się zupę.
Na koniec dodać czosnek zmiksowany ze śmietaną,odrobiną mąki i wody.Dodać do zupy.Doprawić Kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 26.06.2011 23:47
mniami !
ana00 09.06.2011 18:45
smaczna i zdrowa ;)
Anna133 30.05.2011 11:37
pycha ;)
stokrotka 15.05.2011 12:57
lubię zupki
dorotka0000025 10.04.2011 11:13
powinna dobrze smakowac
traktorek 22.12.2010 15:30
ciekawe te kluseczki
Joanna108
Joanna108 09.11.2010 09:55
Ciekawa wersja czosnkowej
Mati13 07.11.2010 10:19
świetna!
Grażyna13 12.10.2010 14:27
Smakowita zupka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak