Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI MEKSYKAŃSKIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 5 kg
olej 8 łyżek
ocet 10 % 3 szklanki
cukier 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1,5 torebki
czosnek 3 główki
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI MEKSYKAŃSKIE

Ogórki umyć, następnie pokroić je wzdłuż razem ze skórką i dodać 4 łyżki soli.
Wymieszać i pozostawić na 6 godzin. Po upływie czasu odlewamy wodę,
dodajemy paprykę, zmiażdżony czosnek i robimy zalewę:ocet, cukier, olej zagotowujemy cały czas mieszając.Ciepłą zalewą zalewamy ogórki. Zostawiamy na kolejne 6 godzin. Następnie wkładamy do słoików. Nie pasteryzujemy.

SMACZNEGO!!! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 02.02.2012 20:43
ciekawy przepis
maryśka 10.10.2011 11:16
super
iknkirke 11.07.2011 15:48
muszę wypróbować
Juleczka20 26.03.2011 08:11
ciekawy przepis
jogobella231
jogobella231 28.02.2011 11:05
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak