Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
kiełbasa podwawelska 2 laski
ogórek kiszony 3 sztuki
pomidory 1 puszka
łopatka pieczona 30 dag
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
chili szczypta
makaron np nitki
bulion warzywny 1,5 l
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Cebulę, kiełbasę podsmażamy. Kiedy będą już miękkie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, łopatkę i ogórki kisozne. Całość mieszamy i dusimy. Dodajemy pomidory, zmiażdżony czosnek. Zalewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Powinna być ostra. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak