Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko [500 l]
dżem
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko

Gotujemy ryż, gdy napęcznieje, wlewamy mleko i czekamy aż się zagotuje, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, czekamy do ostygnięcia (lub jak kto woli na ciepło). (Można dodać wiórki kokosowe, co kto lubi, mogą być migdały, orzechy, etc. )
Dopiero przy podawaniu dodajemy dżem (na oko ile kto lubi). Mieszamy wszystko. Bardzo doby deser na szybko !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.03.2012 00:07
dobry
bercik1 13.10.2011 23:05
MNiam, uwielbiam taki ryz.
Allice 09.11.2010 19:45
pychotka :)
misia53 15.10.2010 21:57
Chętnie bym teraz zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak