Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

limonczelle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 litr spirytusu
9 cytryn
1.5 litra wody
1/2kg cukru

Przepis i sposób przygotowania na: limonczelle

Obrać cytryny (postarać się, aby było jak najmniej białego na skórkach), skórki namoczyć w litrze spirytusu na 48h (szczelnie zamknięte). W 1,5l przegotowanej wody rozpuścić cukier i zalać spirytusem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 23.06.2011 22:14
musi być super
kate.500 18.04.2011 08:00
fajny przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak