Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 2
proszku do pieczenia 2,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 4 łyżeczki
cukru pudru 1,5 szklanki
cukier wanilinowy
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki czekoladowe

Cisto dzielimy na tzw.: suche i mokre skladniki.
Suche składniki:Z mąka mieszamy cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao i cukier wanilinowy.
Mokre składniki:Do miski wlewamy mleko, olej, jajko i wszystko miksujemy. Następnie przelewamy do suchych składników i delikatnie mieszamy (nie miksujemy). Nie przerażać się grudkami, bo to dobrze jak muffinki je mają.
Potem już tylko nałożyć w foremki i piec. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni C, pieczemy około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak