Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
masło 3 łyżki
śliwki suszone 25 dag
cebula biała 2 szt.
sól, pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina ze śliwkami

Śliwki namoczyć i usunąć pestki.Mięso pokroić w kostkę,cebulę w ćwiartki i smażyć do zarumienienia ze wszystkich stron.Włożyć śliwki doprawić solą,pieprzem,cukrem i gożdzikiem i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok.godz.Garnkiem potrzasać ale nie odkrywać.
Smacznego!
Ja tą potrawę robię w głębokiej patelni z grubym dnem i pokrywą żeby uniknąć przypalenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.03.2014 11:00
ciekawy przepis na smaczny obiadek
Wafelek2601 13.12.2013 21:04
Pyszne mięsko
Motorek 05.01.2013 10:17
smaczne mięsko
pacpaw 17.10.2012 20:16
coś niesamowitego
anemon 10.03.2012 07:09
Lubię łączyć mmięso ze śliwkami, ale cielęciny jeszcze nie robiłam.
Grażyna13 14.09.2011 10:46
Pycha !
IZABELA29 01.09.2011 10:35
szczerze to nawet jej nie kupuje ale by spróbować przepis warto to zrobić .
misia53 09.05.2011 23:47
cielęcinka ..... o tak poproszę....
barbara11561 30.03.2011 07:27
Super obiadek:):)
Misiakova 24.03.2011 19:30
pychotka
Wojtek8 06.02.2011 21:38
fajne
ben-ka 12.10.2010 10:59
Nie wiem Iza bo nigdy nie robiłam w słoikach robię tylko marynowane a one chyba byłyby za kwaśne.
IZABELA29 12.10.2010 09:53
pycha ,a moga byc śliwki ze słoika?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak