Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
oliwa 3 łyżki
cebula 4 szt
sól do smaku 1 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżki
tymianek 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wołowe

Oliwę wymieszać z tymiankiem, papryką i solą. Mięso pokroić w cienkie plasterki, zalać marynatą na 20 min. Szaszłyki ułożyć w natłuszczonej formie i posmarować marynatą. Piec 20 min w 180 s. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.01.2012 09:46
smakowite !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak