Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pizze tradycyjnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 0,5 kg
mleko letnie 1 szkl
drożdży 5 dag
soli 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pizze tradycyjnie

Drożdże zalewamy letnim mlekiem, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż urosną (ok 10-15 min). Do maki z sola wlewamy drożdże i zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i układamy na blachę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak