Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z malinami i białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki tortowej 325 gram
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
cukru drobnego 200 gram
aromat migdałowy
mleko 250 ml
margaryny 40 gram
pół tabliczki białej czekolady
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z malinami i białą czekoladą

Mąkę przesiać razem z cukrem do miski. Wsypać cukier, wbić jajko – dodać pół buteleczki aromatu migdałowego i mleko. Roztopić margarynę i dodać do masy, zmiksować całość na jednolitą masę (zalecam miksowanie na najniższych obrotach). Część czekolady pokroić w malutkie kosteczki a część zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gotową masę przelewać do papilotek (3/4 wysokości) – następnie powkładać maliny (ja dawałam po 3) i lekko docisnąć. Do środka włożyć jedną kostkę czekolady. Całość posypać startą czekoladą Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 200st. Ja z racji tego że mam dziwny piekarnik, piekłam przez 25minut – aż się zarumieniły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 26.06.2012 21:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak