Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogort naturalny duży 2 szt
jaja 5 szt
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 3 szt
olej 1/3 szkl
proszek do pieczenia1/2 łyżecz
cukier waniiowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru,dodać jogurty,budynie i olej-wszystko zmiksować.Białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami i piec ok.50min w temp.170C.
(Jeśli patyczek jest lekko oklejony jakby budyniem to ciasto jest upieczone)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 16.12.2011 17:09
świetny przepis, bardzo ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak