Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort truskawkowo-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jaja 6 szt
cukier 1 1/5 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1łyżeczka
krem truskawkowy do tortów 1 szt
krem czekoladowy 1 szt
krem śmietankowy 1 szt
wiórki czekoladowe
ozodby do ciast
manadrynki

Przepis i sposób przygotowania na: tort truskawkowo-czekoladowy

Jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę, dodawać stopniowo przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dalej miksować. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą, wlać masę, piec około 45 minut na złoty kolor. Poczekać aż ciasto wystygnie, następnie je przekroić. Masy przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Pierwszą przekrojoną część smarujemy kremem czekoladowym, drugą kremem truskawkowym, zostawiamy trochę na przybranie. Cały tort i wierzch smarujemy kremem śmietankowym, boki obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Wierzch dekorujemy na przemian śmietankowym i truskawkowym kremem, kładziemy według uznania ozdoby do ciast np. różyczkę, kładziemy kawałki pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 28.08.2011 16:32
pycha
ewasylwia 16.01.2011 11:13
piękny
Roman5 18.11.2010 21:22
ale slodkosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak