Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kromek pszennego pieczywa 8
oliwa
pomidory 3-4
ząbek czosnku 2
bazylia świeża 2
łyzki posiekanego tymianku 2
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami

Kromki chleba skrom oliwą i opiecz z obu stron w piekarniku lub obsmaż na patelni teflonowej. Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki, drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj. Pomidory wymieszaj z czosnkiem, posiekanymi ziołami, przypraw solą i pieprzem. Układaj na upieczonych kromkach i posyp bazylią, oregano i resztą przypraw.

Grzanki można podawać też z utartym serem – najlepszy jest mozzarella i parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 29.10.2010 09:19
Fajne danie
banditka 11.10.2010 13:43
Niedawno robilam bardzo podobne tylko z oliwkami zielonymi jeszcze
Monika168 10.10.2010 17:49
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak