Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos pomidorowy do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 15 sztuk
cebula 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
cukier 1/2 szklanki
ostra musztarda 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos pomidorowy do słoików

Pomidory ze skórką pokrajać na kawałki, cebulę w kostkę, czosnek rozetrzeć. Na patelnię wlać wino i rozpuścić w nim cukier, dodać musztardę i pieprz ziołowy, dodać pomidory z czosnkiem i cebulą, gotować na małym ogniu przez 30 minut.Sos wystudzić, przetrzeć przez sito, zagotować, wlać do słoików i pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 08.07.2011 00:18
super sosik;)
Iwona51
Iwona51 09.06.2011 00:18
fajny sosik
anna186 13.10.2010 09:52
super sosik
ben-ka 11.10.2010 14:38
To tym przepisem wstrzeliłaś się w 50,000 - gratuluję i masz ode mnie nagrodę:)
Margo1 10.10.2010 12:15
ciekawy sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak