Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 150 g
mięso wołowe 200 g
skrzydełka z kurczaka lub szyjki 4 szt
soczewica 1 szklanka
wloszczyzna na zupe
Przyprawa uniwersalna kucharek.,pieprz mielony,ziele an
chorizo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa z soczewicy

Soczewicę zostawiamy w zimnej wodzie na noc. Na drugi dzieñ odcedzić. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy mięsa, zagotować zdjąć pianę i gotować około 30 min. Następnie dodać warzywa obrane i pokrojone w kawałki, liść laurowy, ziele angielskie, Vegeta, pieprz mielony. Gotować około 15min. Dodać soczewice, ziemniaki-obrane i w kawałkach, gotować 10 min. Dodać chorizo i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zupa gotowa.
Dla dorosłych polecam z papryczka chili ze słoika-dodając ja do zupy, już po zrobieniu około 3 papryczek w kawałkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak