Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z orzechami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
orzechy włoskie
miód 2 łyżki
białko 2 szt
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z orzechami

Jabłka umyć,wydrążyć gniazda naseinne, robiąc otwór tylko od strony ogonka, orzechy wyłuskać, ze skorupek, zemleć, wymieszać z miodem.Mieszananiną napełniać jabłka, ułożyć w naczyniu wyłożoną folią aluminiową.Z białek i cukru ubić pianę.Na każde jabłko nakładać ubitą pianę.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec bez przykrycia ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 12.01.2012 14:02
extra :)
anja3107 06.07.2011 22:22
ładnie wyglądają
agano 04.07.2011 15:00
MNIAM
gusia1000 23.06.2011 16:32
Znakomite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak