Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana zapiekana z żółtym serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
woda 2 szklanki
tłuszcz 2 łyżki
parówki 25 dag
żółty ser 15 dag
śmietana 1 szklanka
katchup 10 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana zapiekana z żółtym serem

Kaszę wypłukać,włożyć do wrzącej wody,dodać tłuszcz i ugotować do miękkości.Paróki obrać ze skórki,pokroić w plasterki,wymieszać ze startym serem,Pozostawić trochę sera do posypania.Kaszę wykładać do przygotowanego naczynia warstwami na przemian z parówkami i serem.Powierzchę kaszy wygładzić i polać śmietaną rozmieszaną z ketchupem.posypać starym serem.zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.06.2011 16:33
Na pewno dobre jedzenie.
eli_555 14.05.2011 23:16
Lubię kaszę,pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak