Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek nadziewany mięsem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

męso mielone 25 dag
kabaczek 120 dag
cebula biała 1 szt
śmietana 12% 1/2 szklanki
ryż 1/2 szklanki
tłuszcz 8 dag
mąka 2 łyżki
pomidory 2-3 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek nadziewany mięsem

Kabaczek obrać, wydrążyć nasiona,.Ryż ugotować. Odcedzić wyrobić z mięsem mielonym,i jajkiem, dodając przyprawy do smaku.Nadzieniem wypełnić kabaczka ułożyć na stopionym tłuszczu,oraz położyć obrane pomidory ze skórki, dodać trochę wody.Udusić razem pod przykryciem.Sos podprawić śmietaną.wymieszać z mąką.Posypać natką.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.06.2012 09:16
super
Edyta38 13.07.2011 08:31
super
gusia1000 21.06.2011 00:09
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak