Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z sarniny w ciemnym sosie z duszoną cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Szynka z sarniny 1,5kg
Winno czerwone 300ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z sarniny w ciemnym sosie z duszoną cebulą

Składniki marynaty:Sól, pieprz, goździki, ocet balsamiczny, miód czosnek, cebula oliwa z oliwek papryka słodka, wino czerwone. Składniki marynaty mieszamy razem. Mięso kroimy w plastry lekko rozbijamy marynujemy przez 24godz do 72godz Zamarynowane mięso smażymy przez 5min z każdej strony dodajemy cebulę pokrojoną w pióra doprawiamy solą pieprzem i tymiankiem dusimy prze 10 min podlewamy winem wyciągamy mięso redukujemy sos tak aby zgęstniała można dodać pozostałą marynatę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 02.12.2011 10:44
nazwa fajna
Anna141
Anna141 12.07.2011 09:12
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak