Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądry w warzywach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 flądry
2 pory średnie
4 marchewki średnie
sól, pieprz
2 łyżki masła
ciasto naleśnikowe

Przepis i sposób przygotowania na: flądry w warzywach

Flądry odskórzyć , wyfiletować ( otrzymamy kawałki zwane paluszkami ),posolić ,popieprzyć i papryką posypać , można też użyć chili (drobinkę dla smaku )tak zrobione paluszki zostawiamy na pół godzinki. W tym czasie podsmażamy na maśle drobno pokrojoną porę i startą marchew ( na jarzynówce ), doprawiamy do smaku (trzeba trochę więcej przypraw bo ryba wchłonie )po 30 min. podlewamy woda tak żeby marchew przykryć i dusimy ok. 30 min. Teraz rybę zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak