Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 200 g
śmietana 12% 1 szkl
sól do smaku
woda letnia 0,5 l
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w śmietanie

Maślaki obrać ze skóry i pokroić (z nóżkami włącznie), obgotować w wodzie z solą. Wodę z maślaków zlać i pozostawić na sitku do ścieknięcia. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę a następnie rzucić obgotowane maślaki, obsmażać trochę a potem dodać śmietany i znów podgrzewać.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.03.2014 21:19
Dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.
IwonaKa 23.12.2013 22:42
moje ulubione grzybki,pycha
marzencia2007 14.06.2013 00:11
nie przepadam za maślakami ale przepis przydatny
smakowita 06.10.2012 20:43
bardzo lubię
Mati3 27.05.2012 19:54
uwielbiam takie:)
Goya 15.03.2012 22:20
mniam
jolaxa1 28.12.2011 00:03
super
gosia47-47 25.05.2011 08:39
mniam
ma-pl 04.05.2011 22:37
są smaczne, też robiętaki sos
Mysiunia 11.12.2010 08:53
uwielbiam!! mam teraz ochote na nie:) az mi sie lato przypomnialo:)
RenataZ-et 26.10.2010 22:27
Pyszne są takie grzybki
Karolcia12 13.10.2010 20:52
uwielbiam grzybki na obiad
Emilia22 10.10.2010 10:44
na pewno są bardzo delikatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak