Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5 szkl
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
ziele angielskie 1 do słoika
Liść laurowy suszony Prymat 1 do słoika
Goździki całe Prymat 1 do słoika
cebula biała krążek do słoika
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 do słoika
Gorczyca biała cała Prymat kilka do słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę oczyszczoną i umytą ułożyć w garnku. Wodę zagotować, posolić do smaku i wrzątkiem zalać paprykę na 2 min. Pasteryzować 5 min od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak