Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z szynką w kokardkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dag
cebula biała
ząbek czosnku
pieczarki 25 dag
marchew 2 szt
cukinie małe 2 szt
tłuszcz do smażenia
rosół warzywny 225 ml
sól
szynka gotowana 15 dag
twarożek 10 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z szynką w kokardkach

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić na połowy lub ćwiartki, zależnie od wielkości. Marchewki i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Tłuszcz rozgrzać na patelni, cebulę zeszklić i dodać czosnek z pieczarkami. Smażyć przez 5 minut. Dodać rosół i serek, zamieszać tak aby serek się rozpuścił. Dodać starte warzywa i wymieszać.Przyprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut. Chudą szynkę bez tłuszczu pokroić w paski i z makaronem dodać do jarzyn. Podgrzać. Podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak