Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne włosko-afrykańskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 0,5 op.
pomidory 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 2 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz
natka pietruszki
szczypiorek posiekany
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Penne włosko-afrykańskie

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Na oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy z cebulą, aż puszczą sok. Paprykę kroimy w paski. Dodajemy do sosu, dusimy i doprawiamy. Szczypiorek i natkę posiekać. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak