Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
ziemniak 1
sok z cytryny
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z soczewicy

Cebulę smażymy na maśle. Soczewicę moczymy ok 1h. Włoszczyznę pokrojoną w paski lub kostkę, ziemniaki gotujemy z kostkami rosołowymi Kucharek. Po 5 min dodajemy soczewicę, zeszkloną cebulę, liść oraz ziele angielskie Prymat. Gotujmy ok. 1h aż soczewica będzie miękka. Przed podaniem dodajemy sok z cytryny do smaku i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.05.2012 19:10
Takiej zupy jeszcze nie jadłam, ale z chęcią bym posmakowała.
Ania67 14.07.2011 08:48
musi być pyszna
pacpaw 19.02.2011 09:31
Czas zjeść, ugotować :o)
ben-ka 19.02.2011 09:09
Nie jadłam,nie gotowałam - soczewicę używam tylko do pierogów.
edyta44 12.02.2011 12:13
pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak