Francuskie ciasteczka

Francuskie ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 łyżki
  • ciasto francuskie

    30 dkg
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Rozwałkować, pokroić na kwadraty, ułożyć je na opłukanej zimną wodą blasze. Posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem, posypać cukrem. Piec ok. 20 min. w temp. 120°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

07.02.2011 15:25
wolę nasze polskie ciasteczka

MAŁGORZATA108

05.06.2010 19:38
Proponuję dodać jeszcze mleczną czekoladę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat