Kiełbaski smyrneńskie w sosie pomidorowym - soudzoukakia

Kiełbaski smyrneńskie w sosie pomidorowym - soudzoukakia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • sos

  • pomidory z puszki

    800 gr
  • cukier

    1/4 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    50 ml
  • mielony kminek Prymat

    1/4 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jagnięcina

    500 mielona
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
  • chleb

    55 okruchy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na kiełbaski dobrze wymieszac i wyrobić
zwilżonymi w wodzie dłońmi formowac z mięsa 12 kiełbasek o tej samej długości i grubości ok 9 cm
usmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.

przygotować sos;
Wszystkie skladniki włożyc do rondla, doprowadzić do wrzenia i gotowac ok 30 min
włożyc usmażone kielbaski do sosu i gotowac na bardzo malym ogniu ok 5-10 min


Ja podałam z ziemniaczkami ale to tak po polsku i też było pysznie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakołyk

14.02.2014 22:28
Podoba mi się ten przepis

Kuchareczka2

15.08.2013 20:58
wyglądąją bardzo zachęcająco

lara

06.07.2013 20:38
wspaniała potrawa

Małgorzata106

12.05.2013 20:53
na pewno pyszne

zielonamorelka

23.04.2013 21:38
zapowiada się nowy hit

Rossie

05.03.2013 16:24
masakra jak pysznie to wygląda, warto było szukać przepisu :) i wreszcie znalazłam odpowiedni. Pozdrawiam!

Ela15

29.04.2011 09:50
super

kochanyptysiu

07.03.2011 10:42
twoje zdjecia zachwycaja!

bietka

10.10.2010 07:54
Wyglądają pysznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat