Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
kasza 1 szklanka
cebula 5 sztuk
sól, pieprz do smaku
śmietana 1/2 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z kaszą

Rybę obrać, oprawić i rozciąć wzdłuż grzbietu. Połówki karpia umyć, natrzeć solą i pieprzem. Drobno pokrojone cebule podsmażyć na oleju i dodać kaszę uprzednio namoczoną w wodzie. Na cebuli i kaszy ułożyć rybę i upiec w piekarniku, aż będzie miękka. Przed zakończeniem pieczenia posypać pieprzem, polać śmietaną i piec jeszcze kilka minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 01.12.2011 11:23
smaczny
Iwona51
Iwona51 23.03.2011 16:02
smaczna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak