Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
jabłka 5
cebula 2
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

(Schab zamiast polędwicy)
Schab oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i chwilę ją podsmażyć na patelni. Następnie przełożyć go do garnuszka i wlać trochę wody. Dusić pod przykryciem. Jak schab będzie na wpół miękki, dodać cebulę pokrojoną w krążki oraz starte na tartce jabłka. Dusić wszystko razem przykrywając pokrywką. W razie potrzeby doprawić do smaku. przed podaniem pokroić schab na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.05.2013 19:31
Mięso z owocami to coś w sam raz dla mnie.
Margo1 27.01.2013 11:31
wygląda na apetyczne danie
RenataZ-et 01.03.2012 23:08
super pomysł na pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak