Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary chips

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmary 300 gr
sól do smaku
mąka do panierowania
olej do smażenia
Na sos:
majonez 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
keczup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary chips

Kalmary dokładnie umyć (jeśli są zamrożone to rozmrozić) mąkę wymieszać z solą. po czym maczać w niej krążki kalmarów, i wrzucać na głęboki dobrze rozgrzany olej. Smażyć chwilę, dopóki się nie zarumieni.
Podawać z frytkami i surówką i sosem z wymieszanego majonezu z keczupem i musztardą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.06.2012 16:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak