Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 1 kg
żelfiks 1

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki umyć, oczyścić, wyjąć szypułki i wrzucić do garnka. Dodać cukier i gotować aż masa zacznie przybierać postać dżemu. Pod koniec gotowania dodać żelfiks. Gorący dżem nalać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 07.01.2011 21:30
super
Magdalena80 07.01.2011 21:21
najlepszy smak dżemu
gacopierz23 16.10.2010 10:43
uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak