Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z podgrzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 4 szt.
masło
cebula biała 1 szt.
podgrzybki 50 dag
ser żółty 15 dag
boczek 20 dag
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z podgrzybkami

Grzyby oczyść, obgotuj w osolonej wodzie, osącz. Pokrój na plasterki. Bułkę pokrój na kromki, cieniutko posmaruj masłem. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Na każdej kromce bułki ułóż porcje grzybów, cebuli i pokrojonego w kostkę boczku. Posyp startym serem. Oprósz solą i pieprzem. Przygotowane grzanki ułóż na blasze i zapiekaj w temp. 190 przez 20 minut, aż się zrumienia.. Grzanki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak