Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Teriyaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
olej 1/2 szklanki
sos teriyaki 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Teriyaki

Podwójną pierś z kurczaka dzielimy na dwie części, smażymy mięso na średnim ogniu z obu stron aż nabierze złotego koloru. Zdejmujemy z patelni. Na patelnie wlewamy sos Teriyaki doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy mięso i dusimy przez 15 minut co jakiś czas odwracając. Na 3 minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulkę pokrojoną ukośnie na siedmio-centymetrowe kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 01.04.2011 10:35
genialny przepis :)
Tomasz17 17.01.2011 20:22
też mam problem z tym sosem, ale kurczak dobry, jadłem w subwayu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak