Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle twarogowe w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
morele 50 dag
masło 5 dag
2 łyżki bułki tartej
mielonych migdalow łyżka
1 łyżka cukru
sól

Przepis i sposób przygotowania na: knedle twarogowe w bułce

Morele umyj, każda przekrój na pół, usuń pestkę. Twaróg zmiel. Dodaj mąkę, jajka i trochę soli. Zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego gruby wałek, krój go na plastry, wszystkie rozwałkuj. Na każdym placuszku kładź połówkę moreli, zawiń ją w ciasto, zlep brzegi.
knedle wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok. 3 minut od czasu, jak wypłyną na powierzchnię.
Na maśle zrumień bułkę tartą. Dodaj cukier i zmielone migdały. Knedle wyjmij z wody, osącz. Kładź na patelnię z bułką i dokładnie je w niej obtocz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.09.2012 19:01
smaczne danie
basia70 20.03.2011 20:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak