Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza a la Basia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
grzybki w keczupie
kiełbasa podwawelska
ser żółty
zioła i przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pizza a la Basia

Ciasto drożdżowe robimy wg mojego przepisu pod nazwą cebularze. Ciasto rozkładamy na brytfance, na to wykładamy grzybki w keczupie ze słoika(też przepis znajdziecie w mojej książce) oczywiście doprawiamy je jeszcze ziołami i przyprawami. Na to wykładamy kiełbasę pokrojoną w plasterki, na to starty na tarce ser żółty i wkładamy do piekarnika.Pieczemy do momentu aż ciasto będzie dobrze dopieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 23.11.2010 17:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak