Chutney jabłkowy

Chutney jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.wrzucamy na patelnię i dodajemy przyprawy - potrawa powinna być bardzo pikantna wiec dodajemy sporo chili i imbiru oraz słodka - ok 4 łyżeczek cukru, a reszta przypraw według uznania. Smażymy na niewielkim ogniu aż jabłka zaczną się rozpadać i cała masa zgęstnieje. W razie potrzeby można dolać wody. Polecam z ryżem / naleśnikami ale można jeść ze wszystkim co nam do głowy przyjdzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

28.10.2011 07:49
dobre

Krzysztof42

06.02.2011 13:25
ciekawe chętnie bym spróbował

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat