Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poduszeczki z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 5 szt.
budyń śmietankowy 0,5 opakowania
1 szklanka mleka,
białko 1
cukier puder do posypania
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: poduszeczki z budyniem

Ciasto rozmróź. Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki. Każdą przekrój na pół, usuń pestkę.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na 10 kwadratów tej samej wielkości. Na każdym połóż 1-2 łyżki budyniu i cząstki brzoskwiń.
Brzegi ciasta posmaruj białkiem. Każdy kwadrat złóż na pół, zlep brzegi. Piecz ok. 30 minut w temp.220. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 09.01.2012 09:18
extra
ana00 24.07.2011 12:45
fajny przepis
Barbara/zuza22_85 09.04.2011 00:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak