Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata granatowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kardamon szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat szczypta
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
LISCIE MELISY 1 łyżka
sól sezamowa - gomasio 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej z pestek winogron 2 łyżki
sok pomarańczowy 1 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata granatowa

Do moździerza wsypujemy pieprz kolorowy Prymat, kolendrę Prymat rozcieramy na proszek. Dodajemy świeże liście melisy oraz nasiona z jednego owocu granatu i ubijamy. Dolewamy sok pomarańczowy, sok z drugiego granatu, ocet balsamiczny, olej z pestek winogron i dokładnie mieszamy. Mięso drobiowe (ja tej marynaty używam tylko do mięsa drobiowego) doprawiam solą sezamową, imbirem Prymat oraz kardamonem i zalewam marynatą. Odstawiam w chłodne miejsce na kilkadziesiąt minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.11.2012 10:00
ooo ciekawa propozycja;)
annagebalska 21.08.2012 09:04
ciekawy przepis
smakowita 10.05.2012 09:51
super przepis
Sroczka 24.01.2012 11:23
fajny przepis
BernadettaP 30.11.2011 07:57
rewelacja :)
polly66 15.07.2011 18:09
ulala:)
Izabela/bella81 30.05.2011 00:22
świetna
edyta44 14.02.2011 22:31
tak ciekawe
Joanna108
Joanna108 14.12.2010 12:05
Bardzo interesująca
Grażyna13 15.10.2010 20:29
Ciekawa marynata !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak