Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros

Karkówkę pokroić na cienkie kotlety, rozbić tłuczkiem tak aby się prawie rwały. Wszystkie przyprawy wymieszać razem wedle uznania . Przekładać w naczyniu skrapiając olejem. Odstawić na noc w lodówce. Następnego dnia mięso kroimy w długie paseczki i smażymy na oleju. Szybko smażące się kawałki są gotowe do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak