Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
gomasio 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe

Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z przyprawą Prymat. paprykami, gomasio i oregano. Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok 15 min na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.02.2012 10:21
bardzo smakowite
Kopiko1983 28.12.2011 09:31
Ale pyszne! Mniam...
kuklik 07.12.2011 21:14
apetyczne
edyta44 25.11.2011 18:50
takie kulki do sosu to super sprawa
BernadettaP 17.10.2011 15:24
smaczne :-)
Sylwia56
Sylwia56 29.07.2011 12:37
pycha
teresa18 22.07.2011 22:53
dobre
IZABELA29 20.07.2011 12:14
lubię pikantne dania
edyta44 20.07.2011 08:37
super
Seba 28.05.2011 10:00
super
marta0906 12.11.2010 13:21
Pyszne
Malinka 26.10.2010 18:52
Fajny pomysł, naprawdę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak