Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser różany :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki homogenizowane(waniliowe) 2 sztuki
syrop z dzikiej róży 1/2 szklanki
konfitura z płatków róży 2 łyzeczki
mąka ziemniaczana 5 łyzek
barwnik spożywczy - czerwony
herbata 2 z dzikiej róży

Przepis i sposób przygotowania na: Deser różany :

Pachnie w całym domu .

Zagotować herbatę z syropem i konfiturą z płatków róży .Jeśli napar jest mało intensywny kolorystycznie dodać kilka kropli barwnika . Mąkę ziemniaczaną ( lub zamiennie kisiel ) zmieszać z niewielką ilością zimnej wody i wlać na wrzątek. Gotować mieszając aż kisiel zgęstnieje . Odstawić i przestudzić .
Do pucharków nałożyć serki .Na wierzch położyć kisiel . Dekorować płatkami świeżej róży lub innymi elementami zgranymi kolorystycznie lub tematycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 18.07.2012 19:06
ale pyszności
Goya 22.01.2012 14:02
mniam
anja3107 10.10.2010 17:21
piękny
Anita21 10.10.2010 13:26
pierwszy raz widzę takie cudo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak