Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 i i łyżka szkl
margaryna 25 dag
olej 8 łyżek
kakao 1 łyżka
jajko 5 szt
mak 1/2 szkl
cukier 1 szkl
olejek waniliowy
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Trójniak

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Następnie dodać proszek do pieczenia,ocet,olej i olejek waniliowy.Znowu utrzeć.Wsypać 2 szkl mąki,włożyć pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Podzielić ciasto na 3 części.Do jednej dodać łyżkę mąki,do drugiej łyżkę kakao,a do trzeciej pół szklanki maku.
Do wysmarowanej formy włożyć ciasto białe,potem z ciasto kakao,a na wierzch z makiem.Upiec,po upieczeniu polać polewą czekoladową.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.05.2011 07:35
ciekawe
plocia 16.02.2011 21:52
zastanawiam się jak to wygląda i smakuje
traktorek 26.11.2010 16:16
kolorowe
SYLWIA63 06.11.2010 13:54
ciekawe
Grażyna13 26.10.2010 22:24
Bardzo ciekawe ciasto !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak