Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki krabowe z woka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszków krabowych paczka
papryka biała
sos sojowy ciemny do smaku
sól, pieprz ziołowy, papryka do smaku
papryka czerwona
makaron ryżowy mała paczka

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki krabowe z woka

Do rozgrzanego woka z niewielką ilością oliwy z oliwek dodajemy kolejno: pokrojoną w paseczki paprykę , cukinie skrojoną w półplasterki, paluszki krabowe pokrojone w dość duże kawałki, a na samym końcu wcześniej ugotowany makaron ryżowy.

( makaron wrzucam do gotującej osolonej wody na jakieś 4-5 min , potem wyłączam gaz i czekam aż pięknie napęcznieje ) jest długi więc po odcedzeniu przecinam go na sitku nożyczkami :)

Danie smażymy jakieś 20 min do uzyskania średniej miękkości warzyw, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku i polewamy niewielką ilością sosu sojowego.

Danie zdrowe i sycące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 02.04.2013 16:59
wspaniałe dietetyczne danie
EDYTKA 20.03.2013 15:31
NIEKTÓRYM CIĘŻKO SIĘ PRZEKONAĆ A PRZECIEŻ SKŁAD TAKICH PALUSZKÓW TO PRZEDEWSZYSTKIM MIĘSO BIAŁEJ RYBY
Mati13 20.10.2010 16:48
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak