Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z pieca

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
czosnku 2 ząbki
sól, pieprz ziołowy do smaku
majeranek do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab z pieca

Czosnek starty na prasce mieszamy z przyprawami i niewielką ilością oliwy z oliwek . Taką marynatą nacieramy uprzednio przygotowaną porcję schabu i odkładamy na jakieś 2-3 godz, żeby się przegryzło.

Następnie nagrzewamy piekarnik do temp. 200`C i wkładamy schab z rękawie do zapikania.

Schab powinien się piec ok godz. Pieczony w rękawie nie robi się suchy .
Po upieczeniu wyciągamy z rękawa ,a po wystudzeniu można go oddzielić od kości i porcjować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.11.2012 08:32
mmm rewelacyjny..
agata1722
agata1722 02.04.2011 11:04
mniam
Mati13 14.10.2010 19:37
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak