Ciasto - salceson

Ciasto - salceson

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jabłka

    7 sztuk
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę pszenną, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. Zmiksować na jednolitą masę. Do masy dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać.

Przelać masę do formy wysmarowanej masłej i obsypanej bułką tartą.

Piec przez ok. 1h w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

05.01.2012 08:06
super

Krzysztof42

05.02.2011 11:10
salceson bez salcesonu?

IZABELA29

14.07.2010 09:35
i sprawdzic co z niego za salceson

IZABELA29

14.07.2010 09:35
można wypróbowac

rosik93

19.06.2010 18:01
Śmieszna nazwa

margola

20.05.2010 10:57
No właśnie zapomniałam napisać o kakao. Szkoda, że nie ma opcji \"Edytuj\" :(

Anna211

13.05.2010 20:27
fajnie by wyglądało jeszcze z kakao:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat