Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
bulion 2 szkl
NA FARSZ
mięso mielone 500 gr
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
chleb razowy 3 kromki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 płaska łyżeczka
jajko 2 szt
grzyby 300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska faszerowana

Kapustę ugotować w całości w wodzie z solą. .. ok 20 min na wolnym ogniu, Zdjąć porwane liście wyciąć największy kawałek głąba. i rozłożyć liście nie psując jej formy. Sam środek wielkości pięści wyciąć całkowicie.

Przygotować farsz; Cebulę przysmażyć z grzybami dodać do mięsa, oraz resztę przypraw jajka i rozdrobniony chleb, wyrobić masę mięsną. Kapustę ułożyć na foli aluminiowej ułożonej w gwiazdę. Do środka nałożyć więcej nadzienia a potem pomędzy liście wkładać nadzienie i składać kapustę utrzymując jej kształt. Zawinąć wszystkie liście i kapustę szczelnie zamknąć w foliowej paczce.. Obwiązać sznureczkiem zeby potem przy wyjmowaniu nie bylo problemu.. Włożyć do garnka podlać bulionem i gotować ok 30-40 min. Tak ugotowaną kapustę wyjąć , dzielić na cząstki i podawać polaną sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 08.07.2012 15:28
super
noculos 08.07.2012 15:28
super
noculos 08.07.2012 15:28
super
noculos 08.07.2012 15:28
super
Ela15 06.05.2011 16:05
bardzo lubię kapustę włoską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak