Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 30-40 dag
kapusta biała
cebula biała 1
śmietana 30% szklanka
mąka
przyprawa do potraw
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe w sosie

schab dzielimy na 3-4 częsci tak jak na kotlety. rozbijamy i z jednej strony nacieramy swieżomielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i jarzynką, na to ukladamy kawałek boczku, kilka piórek cebulki i troszke zszatkowanej kapusty. Zawijamy je i spinamy wykalaczkami. w garnku rozpuszczamy okolo 2 łyzki margaryny, mięso obtaczamy w mące i kladziemy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy ok 2-3 minuty na kazdej stronie a nastpenie zalewamy ok 3 szklankami wody, dajemy lisc laurowy 2 ziarenek ziela i kilka ziarenek pieprzu, solimy i dodajemy jarzynke, po ok 35 minutach wkrawamy reszte cebuli, a następnie śmietane mieszamy z 2 łyżkami mąki i łączymy, gotujemy jeszcze10-15 minut az sos nieco zciemnieje. podajemy z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 25.11.2011 09:18
roladki mięsne - pycha
ben-ka 10.07.2011 09:21
lubię roladki,nawet wolę niż tradycyjnego smażonego schabowego.
Wafelek2601 27.04.2011 08:34
uwielbiam roladki w sosie w każdej postaci
Aleksandra45 22.11.2010 09:47
pycha!
Aleksandra45 22.11.2010 09:47
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak