Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski marchwiowe

5.0
(48)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże marchewki 2
jajko 2
majonez 6 łyżek
mąka 2 szklanki
pól pomarańczy
kiwi 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski marchwiowe

Marchewki umyć, oczyścić zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Doda jajka, mąkę i wyrobić gęste ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, dodać trochę mąki. Gdy będzie za twarde, można utrzeć jeszcze trochę marchewki. Wilgotnymi dłońmi nabierać kawałki ciasta i urywać duże kawałki. Wrzucać do wrzątku, gotować ok. 10min w osolonej wodzie. Majonez, sok z pomarańczy i pokrojone w kostkę kiwi zmiksować. Sosem polać kluski, ozdobić je plastrami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.12.2012 13:07
pycha;)
goofy9 28.11.2011 22:18
ciekawy ten majonez
Ania67 18.03.2011 11:35
świetne
Marta98 17.03.2011 20:58
super
iga2 05.12.2010 17:02
super
magical66 03.12.2010 12:36
nowosc
aranka 27.10.2010 09:29
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak